Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Μάϊος - Το τοπίο του μήνα

Ο Μάιος είναι ένας μήνας που θα αποτελέσει στροφή για την πορεία πολύ σοβαρών εξελίξεων στην ζωή μας, και θα σηματοδοτήσει την απαρχή ενός βαθύτερου μετασχηματισμού σε αξίες και προσανατολισμούς στον πολιτισμό μας.

Το πιο σημαντικό γεγονός είναι το πέρασμα του πλανήτη Ουρανού στον Κριό, στις 28 του μήνα, μετά από μια επταετία παραμονής του στους Ιχθείς. Θέματα που κυοφορήθηκαν σάυτήν την επταετία, και αποτέλεσαν κάποιες σιωπηρές μας μέχρι τώρα ελπίδες ή και επιθυμίες, έρχονται τώρα να εκφραστούν και να προσπαθήσουν να βρουν κάποιο επίπεδο έκφρασης, όχι όμως με εύκολο τρόπο. Το στοιχείο της υπερβολής, το οποίο παρακινείται από μια μακρόχρονη υπομονετική μας στάση, θα δώσει εντάσεις στις ενέργειές μας, και πιθανόν να μας βγάλει τώρα από κάποιους ρεαλιστικούς μας στόχους. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχτεί στις επιλογές και αποφάσεις μας αυτόν τον μήνα, καθώς η παρουσία του Κρόνου σε αντίθεση με Δία και Ουρανό, θα γίνει έντονα αισθητή σαν ένας σκληρά αποτρεπτικός παράγοντας για την υλοποίηση των στόχων μας. Οι εκρήξεις που θα αναδείξει ο Ουρανός θα είναι και βίαιες και απρόβλεπτες, και θα σηματοδοτήσουν μια πορεία προσπαθειών τώρα, που θα έχουν όμως πλέον έναν πιο ξεκάθαρο στόχο. Τα χαρτιά μας θα ανοίξουν τώρα, και δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα για διπλωματικές ανατρεπτικές κινήσεις. Η αναστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία στις 11 του μήνα, πρόκειται να μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε κάποιες αποφάσεις μας και να χαράξουμε ξεκάθαρα και πιο σίγουρα την περαιτέρω πορεία μας.

Το 2ο μισό του μήνα, είναι και πιο ουσιαστικό, καθώς η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, στις 14, σε συνδυασμό και με το πέρασμα του Ερμή στο ίδιο ζώδιο, θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και ρεαλιστές στις ενέργειές μας, που θα δώσουν πλέον έναν πιο γρήγορο ρυθμό στις εξελίξεις.

Το όραμα θα αρχίσει να σχηματίζεται, καθώς η Αφροδίτη θα πραγματοποιεί αρμονική όψη με τον Ποσειδώνα στις 17 του μήνα, αλλά και με προφανές αντίτιμο την ενεργοποίηση κάποιων αντιδραστικών ενεργειών που θα εκφραστούν πιο άβολα στην τελευταία εβδομάδα του μήνα. Παράλληλα, η δυσαρμονία της Αφροδίτης με τον Κρόνο στις 18, θα αναδείξει ελλείψεις και αδυναμίες στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε κάποιες επιθυμίες μας. Τα «θέλω» μας, που εκφράζονται κυρίως μέσα από υλιστικές παρορμήσεις, αναγκαστικά παραμερίζονται προκειμένου να ευθυγραμμιστούμε με κάποιους αναγκαίους κανόνες, που αρχίζουν και μπαίνουν όλο και πιο άβολα στην ζωή μας.

Το διάστημα 18-21 του μήνα είναι και το πιο σημαντικό, καθώς θα αναδείξει κρυμμένες αλήθειες και πιθανόν να μας προσφέρει μια λύση εις «διπλούν» που θα πρέπει να την σκεφτούμε πολύ καλά πριν αποφασίσουμε. Θα πρέπει να σημειώσουμε τις 2 όψεις του Ερμή με τον Πλούτωνα (αρμονικές). Η 1η στις 3 του μήνα που μπορεί να φέρει κάποιες σημαντικές ειδήσεις ή και αποκαλύψεις, που όμως δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τις 19, οπότε και θα δοθεί η τελική λύση.

Ενας μήνας πραγματικά θρίλερ που θα αρχίσει να μας βάζει στην ευθεία μετά τις 21 του μήνα .

Τέλος, η αντίθεση του Δία με τον Κρόνο, καταδεικνύει τις προσπάθειές μας να κάνουμε κάποιες υπερβάσεις, που όμως εμπεριέχουν το στοιχείο της υπερβολής. Κάτι που μπορεί να μας παρασύρει σε επιπολαιότητες, αν η κρίση και η σύνεση μας δεν λειτουργήσουν σωστά κάτω από τις τρέχουσες εξελίξεις.

Αν δεν σεβαστούμε τα μηνύματα των καιρών, και συνεχίζουμε να επιμένουμε σε παλιές ξεπερασμένες αξίες και συνήθειες, το άμεσο μέλλον θα λειτουργήσει αναχαιτιστικά στις προσπάθειές μας, και είναι πιθανόν να εγκλωβιστούμε σε καταστάσεις που θα μας είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως.

Θα πρέπει να σημειώσουμε την κλιμακούμενη ένταση που δημιουργείται σταδιακά μέχρι τότε από τους βασικους πλανήτες (Ουρανό-Δία-Κρόνο και Πλούτωνα) σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού. Αυτό σημαίνει ότι όλη αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί από προσπάθειες που έχουν σαν στόχο να βρεθεί η ιδανική λύση, με χαρακτηριστικό πάντως την μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα της εγκυρότητάς τους.

Εντούτοις, από τα τέλη του Μάη, που θα αρχίσουν να μεταβαίνουν σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού, (ο Πλούτωνας είναι ήδη εκεί), και μέχρι το τέλος του Ιουλίου που θα έχουν ήδη συμπαραταχτεί όλοι, κάποιες σημαντικές αλλαγές στον πλανήτη μας θα πάρουν μια πιο δυναμική τροχιά και αναπόφευκτα θα προωθήσουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας. Ο άνεμος της αλλαγής είναι αναπόφευκτος και η προσαρμογή μας σε νέες αξίες και τρόπο ζωής θα είναι πλέον το μόνο όπλο μας για να επιβιώσουμε χωρίς δραματικές απώλειες (κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο) τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου